psst... har bytt blogg

Har lite i smyg bytt blogg och bloggar nuförtiden HÄR.

Så att sånt.

 

Den här bloggen kommer jag dock att ha kvar som ett minne, eftersom jag ändå bloggat här i cirka 6 år om jag minns rätt.

Publicerad 23.04.2017 kl. 16:12

äntligenäntligenäntligen

Hurrahurrahurra. Blir varm djupt ner i själen och glad och lycklig.

Kärlek <3

Publicerad 01.03.2017 kl. 22:23

kapitel sjutton


Källa.

Längtar till våren. Längtar till ett städat rum, längtar till att sitta och läsa, gå på keikkor och dricka öl, gå barfota i skogen och kramas i solen.

Kanske inte så konstigt att blogginspirationen inte infinner sig då huvudet och hjärtat ständigt är ockuperat av så mycket annat.

Kom på mig själv att tänka på "ett par veckor sedan" när jag tänkte på början av januari men insåg att det snart är två månader sedan. Har gjort allt och ingenting och oftast inte riktigt hängt med i nånting, samtidigt som saker rätt ofta känts helt okej. Så typiskt januarifebruari-känsla.

Känns som att allting går på sparlåga - studier, fester, ekonomin, tankar, föreningsverksamhet och egentid. Som att det alltid händer något men att allting alltid går långsamt.

Har tre halvskrivna blogginlägg men allting ligger bara kvar och dammar för det känns konstigt nog bäst så.

Publicerad 27.02.2017 kl. 19:42

stoke the coals and then watch you blow

Hey
Anyone can get love
Anyone can get laid
You know you're home when you find the ones who stay
Brave enough not to tame
They let you burst into flames
Stoke the coals and then watch you blow

They're the ones make you trust in the universe
When you're lost and you're left and it's getting worse
They're the ones who you know will get you by

We are all strange
And It ain't never never ever gonna change
We are all strange
And it ain't never ever never gonna change

Hey
Anyone can get paid
Anyone can get saved
Everyday I still walk into the wild
The only thing I can see
The only real guarantee
Whenever I catch a knowing smile, yeah

They're the ones make you trust in the universe
When I'm lost and I'm left and it's getting worse
They're the ones I know will get me by

We are all strange
It ain't never ever ever gonna change
We are all strange
And it ain't never ever ever gonna change

 

Publicerad 21.02.2017 kl. 17:06

hejhej, bloggen

Kanske det är vårsolens återkomst eller kanske det är något helt annat, men sitter mitt i allt här och skriver ett blogginlägg igen.

Har liksom inte kunnat skriva på flera månader. Alla ord har känts värdelösa och ytliga. Kände att jag bloggade om fel saker, alldeles för slumpmässiga och igenomtänka, och att jag ställde krav på mig angående bloggen - och det är just det den inte är till för. Tänkte så mycket och ville skriva massor men orden kom inte ut. Hade noll motivation att fota och ogillade vad jag producerade, vilket gjorde att jag inte ville publicera nåt. Samtidigt fick jag panik och stress över hur jag uppfattades via bloggen och att jag inte kände mig som samma bloggperson som tidigare. Men you know, things change och det är ju ofta ganska tur.

Funderade därför på att radera allt och börja om på ny blogg, men efter att ha tagit avstånd från allting och låtit bloggen vara så känner jag att jag kanske kan blogga här igen. Ingen krav på nystart, men låta saker ske och se vad som händer. Kanske det här är enda inlägget den här våren? Kanske jag hittar ny inspiration och börjar blogga regelbundet igen? Behöver inte veta - ingen skillnad, inga krav.

Men ja, hejhej i alla fall!

Publicerad 12.02.2017 kl. 17:10

december 2016

Hejhej - har stängt ner bloggen. För hur länge vet jag inte, men behöver inte veta det heller.

Har redan länge funderat på att radera allting, men här finns fär mycket från de senaste sex (!) åren så det kunde jag helt enkelt inte, istället gjorde jag det osynligt.

Så ja, det är mitt i allt ganska tomt när man kommer in här. Kanske blogginspirationen kommer tillbaka, men just nu känns det bäst såhär.

God jul <3

Publicerad 22.12.2016 kl. 16:52

my parents warned me about the drugs in the streets but never the ones with a heartbeat

Bara en bild på vinterpromenaden för någon vecka sedan för att bloggen skall leva lite. Har absolut ingen bloggfiilis (allting jag skriver känns bara fel och klumpigt) men vill ändå inte lämna bloggen ensam och tom.

Snart är det jullov och jag förstår inte vart tiden tog vägen.

Publicerad 17.12.2016 kl. 15:22

söndag & 40 frågor

Scrollade runt på pinterest och tumblr (så skönt och oproduktivt tidsfördriv) och snubblade över en lista med fyrtio frågor. På engelska nog, men tänkte jag fyller i den.
För listor är ju perfekt när man är slö, prokrastinerar och känner för att blogga utan att veta vad man vill blogga om. Here we go ➙

1. List 5 things you want to do before the year ends.

 • Studera flitigt och få studiepoäng så att mitt studiestöd får fortsätta efter årsskiftet
 • Njuta av december
 • Fota egna grejer (har haft en del fotokeikkor men väldigt lite inspiration, så vill pusha mig att göra något på egen hand och få bort känslan av att måsta producera något)
 • Måla
 • Dricka vinglögg och gå på julfestligheter

2. What are some things that always make you feel better?
Fysisk närhet så som kramar, att få ta det lugnt och umgås med människor som betyder mycket.


 

3. How was your day? What did you do?
Slö söndag med lite tungt huvud efter att ha varit ute både på fredag och lördag. Har hunnit med lite mys, gått runt i Åbo och tittat på alla julgrejs som lagts upp, handlat mat och ätit lunch/middag med en av kämppisarna. Skall snart koka kaffe och ta itu med jobb som skall bli färdigt idag.

4. Do you like to travel?
Jag älskar att resa! Funderar som bäst på vart jag vill resa til nästa. Skulle vilja spara ihop och efter kandidatexamen ta ett mellanår eller liknande och dra ut i världen igen (funderar också på vilket sätt jag skulle kunna förbättra världen genom att resa, skulle gärna vilja göra det samtidigt).


Lillajulsmys, 2015.

5. Any turn ons?
➙ utstrålning, en stark personlighet och att man är sig själv
➙ humor och passion för någonting
➙ långt hår, utsläppt eller i manbun

6. Any turn offs?
➙ överlägsenhet
➙ rasistiska och sexistiska uttalanden
➙ och så tycker jag personligen att bakåtslickat hår eller hockeyfrilla inte är särskilt snyggt

7. Do you have any tattoos? Do you want any tattoos?
Har en liten på vänstra handleden. Och jo, vill nog gärna ha fler, har bara inte riktigt bestämt mig än.

8. How often do you think about your future? Does it scare you?
Tänkte mer på den förut, men har sedan märkt hur otroligt oförutsägbart allting är så försöker att inte stressa så mycket över framtiden. Har mycket drömmar, visioner och planer men inget är liksom slaget i sten och jag älskar att bli överraskad av livet utan att ha för mycket förutbestämt.

9. Are you good at lying?
Nej. Kan knappt luras heller, speciellt de som känner mig ser det genast. Tycker det inte heller är så schysst att ljuga, så vill inte göra det heller.

10. What foreign language would you like to learn?
Finska, haha. Andra språk som skulle vara roligt att kunna är tyska, spanska och franska. Känns som lite tråkigt svar, men känner så ofta att de språken skulle vara användbara. Är tyvärr inte en språkmänniska alls (och kanske heller inte riktigt tillräckligt tålmodig) och mina försök att lära mig språk har för det mesta blivit ganska platt fall.

11. Do you have breakfast every morning?
Tyvärr inte. Jag älskar lyxiga morgonmål, men älskar också att sova. I perioder väljer jag att satsa på morgonmål, men den här hösten har morgonmålet för det mesta bestått av en brödbit eller en banan på vägen till skolan.

12. Last hug?
En morgonkram. Bästa sättet att vakna!

13. Countries you've visited?
Sverige - Danmark - Tyskland - Frankrike - Luxemburg - Italien - Vatikanstaten - Belgien - Nederländerna - Ungern - Österrike - Kroatien - Albanien - Montenegro - Bosnien & Hercegovina - Grekland - Australien - Spanien - Storbritannien (England) - Tjeckien - Estland - Schweiz - Monaco.

14. Do you fall in love easily?
Får otroligt lätt crush på folk och har för länge sedan tappat räkningen på folk jag crushat på. Har dock sist och slutligen ganska svårt att falla för någon på ett djupare plan.

15. What was the last picture you took with your phone?

Julbollar i Wiklund, Åbo.

16. Are you more creative or logical?
Kanske lite både och, men tror jag slutar mer åt det kreativa hållet. Känns svårt att avgöra själv. Känner mig varken logisk eller särskilt kreativ för tillfället, haha.

17. Do you like being in a relationship, or do you prefer to be single?
Har för det mesta varit singel och trivts väldigt bra med det, men har heller inget emot ett förhållande om det känns bra.

18. When you imagine yourself as really, really relaxed and happy, what are you doing?
Ute på landet, nära naturen utan en lång to-do-list. Gärna med fina människor och god mat. Det är kväll efter en lång dag då man varit ute och gjort saker så som tex. varit ute på havet, byggt snögubbar eller hållit på med något kul projekt.

19. Who was the last person you held hands with?
Ja-a, hörni. Känns lite väl hemligt såhär för bloggen.

20. Are you outgoing or shy?
Både och. Är en ENFP personlighetstyp och trivs bäst med människor i närheten, men kan ändå vara blyg och trivs för det mesta inte i centrum av uppmärksamheten.

21. What kind of people are you attracted to?
Människor som
➙ vågar vara sig själv
➙ har en stark passion för något/brinner för något
➙ bryr sig om andra (både människor och djur)
➙ har en stark personlighet och går sin egen väg

22. Does talking about sex make you uncomfortable?
Har blivit mycket mer bekväm med det, tack och lov, och har lätt att tala om det med kompisar. Fast nog finns det ju många situationer där det lätt blir lite obekvämt.

23. Have you ever been cheated on?
Ja, fy. I efterhand är jag tacksam för erfarenheten och den händelsen fick mig att inse en massa, men blev så otroligt arg och ledsen då.

24. What does the most recent text that you sent say?
"okej, brabra :D hälsa alla där hemma <3"


Ett morgonmål. Brukar ofta blir sådär allt eller inget (nästan).

25. Do you like it when people play with your hair?
Inte vem som helst, men om man ligger och myser med någon tycker jag det känns så himla fint och skönt om någon leker med ens hår.

26. What good thing happened this summer?
Utmanande och givande jobb och åkte med buss runt i Balkan.

27. Would you kiss the last person you kissed again?
Absolut.

28. Do you think there is life on other planets?
Ja. Tycker tanken på att jorden skulle vara den enda planeten med liv känns osannolik och tråkig.

29. Do you still talk to your first crush?
Vet inte vem jag skulle definiera som min första crush?

30. Where would you like to travel?
Jag vill tillbaka till Balkan (har aldrig känt en så stark lust att resa tillbaka till något ställe). Och så vill jag resa runt i alla världsdelar, men vet inte vilken jag skulle välja först.

31. What part of your body are you most uncomfortable with?
Min akne. Det är det enda jag skulle vilja ändra just nu, annars har jag lite gett upp på att klaga på min kropp jämt och ständigt (fast visst, under dåliga dagar kan den kännas otroligt klumpig och så).

32. Have any of your ex’s told you they regret breaking up?
Ja.

33. If you're being extremely quiet what does it mean?
Oftast att jag är trött eller att jag är blyg. Eller bara att jag lyssnar istället.

34. Ever been in love?
Ja.

35. Names of your bestfriends?
Vill inte välja ut några med namn, har ett gäng fina och nära vänner jag är otroligt tacksam över, men känns fel att dra en gräns där jag måste inkludera och exkludera.

36. Last movie you watched?
Star Wars (Star Wars: Episode IV – A New Hope)

37. How are you feeling?
Lite sömnig men annars bra.

38. Is cheating ever okay?
Situationer är ju väldigt olika och vad man uppfattar som otrohet likaså, men jag uppfattar det nog som att bryta ett löfte och det tycker jag inte är okej.

39. Do you believe in ghosts?
Tycker inte om att säga "jag tror på spöken", men tror nog på någon sorts annan dimension eller hur man skall förklara det. Tycker att det skulle vara konstigt att vi med vårt, enligt mig, ganska begränsade medvetande skulle se och känna allt.

40. Get the closet book next to you, open it to page 42, what’s the first line on that page?
"Hon förbjuder mig att äta ägg och kött med förevändning att jag inte är döpt." ur Starkare än hatet av Tim Guénard.

Publicerad 27.11.2016 kl. 16:55

...

rädd
för att det skall sluta på samma sätt
(som tidigare)

nyfiken
på hur det skulle kunna bli
(när man vågar)

Publicerad 25.11.2016 kl. 23:39

lilla vinterlistan

Vad tycker du om vintern?
Jag älskar snö och kyla, men har svårt med mörkret efter en tid. Efter min tid i Australien då jag inte upplevde vinter/kallt på ungefär 20 månader har jag dock lärt mig att uppskatta årstiderna enormt och insåg att trots att vintern kan vara jobbig och mörk så behöver jag den. Vintern tycker jag är en chans att

 • mysa massor
 • tända levande ljus
 • dricka te och glögg
 • äta god och varm mat
 • hänga på barer och inte förvånas över att det redan är ljust när man är påväg hem

Hur kommer du se ut i vinter?
Typ blek och med kängor på fötterna. Ja, och gärna läppstift! Har förvånansvärt mycket svart och mörka kläder i min garderob för tillfället så vem vet, kanske det här till och med blir mörkaste klädvinter på länge.

Snö och -20 grader eller snöfritt och +10 grader?
Snö och -20! Det blir så mycket friskare och ljusare.

Några särskilda planer för din blogg i vinter?
Den får leva lite på sidan om, får se får se.

Vad gör du för att få upp värmen när det är iskallt ute?
Myser. Sätter på min unicorn-onepiece, sockor och dricker varmt te (det här blir dock sällan ett problem eftersom jag tycker om att ha det svalt, brukar ofta ha fönstret uppe i mitt rum även om vintrarna). Älskar också att gå ut i gnistrande kyla, gäller bara att packa på sig tillräckligt med kläder.

Berätta om ditt bästa vinterminne.
Så himla svårt. Tänker genast på barndomsvintrar med halare, då man i timmar lekte och härjade ute i snön för att sedan komma in och äta middag.

Nämn fyra saker du vill göra i vinter.

 • Åka slalom/skida flata/åka snowboard (nån av dem)
 • Ligga i snön och titta på stjärnorna
 • Skapa tid att ligga och läsa
 • Se studiepoängen trilla in

Nämn kultur du planerar att konsumera inom de närmaste månaderna.
Musikmusikmusik. Vill gärna uppleva kultur utanför mitt sovrum (alltså annat än att bara masskonsumera musik och filmer etc) och faktiskt uppleva. Har planerat att gå på teater, utställningar, se livemusik och så vidare, desto mer konkreta planer jag dock inte än.

Vad vill du att ska vara annorlunda denna vinter i jämförelse med förra vintern?
Hmm, förra vintern var bra (och definitivt tusen gånger bättre än vintern 2015) och innehöll mycket snö och fester. Kollade mitt instagramfeed från förra vintern och det känns som alldeles just, trots att det hänt så otroligt mycket sedan dess. Vill studera mer än förra vintern!

Publicerad 24.11.2016 kl. 16:22

23-åring bosatt i Åbo. Studerar etnologi (kulturanalys) och lite alltmöjligt annat.

Gillar äventyr, att gå barfota, vin, elefanter, musik, att träffa folk, naturen, te, vegemat och att fundera på livet över en kopp kaffe eller dansa bort lördagar. & ganska mycket annat också.